Transformatieve Conflictcoaching in Amsterdam

Transformatief Conflictcoaching Traject

Herken jij jezelf in een van onderstaande posities: 

 • Je durft er niet echt een punt van maken. Want stel het kost je je baan / imago / relatie / contact met je kind / contact met je familie  ... (et cetera)
 • Je hebt alles al geprobeerd en bent er doodmoe van. De ander is nou eenmaal niet betrouwbaar / voor rede vatbaar. 
 • Je zou wel willen gillen van ellende, maar dan heb je écht geen leven meer! Het zou de situatie alleen maar verergeren... 
 • Okay je reageerde misschien wat al te emotioneel, maar hé, het was dan ook de zoveelste keer dat die ander over je grens ging!
 • Jij coaching nodig? Ja hallo, die ánder gaat over de grens / is gestoord, niet jij!
 • Wie in conflict met jou? Daar weet jij niks van en herken je je niet in. Dat is dan haar/zijn probleem, niet het jouwe!
 • Karaktermoord! Je vindt de aantijgingen maar overdreven. Waarom zei die ander daar dan nooit iets over tegen jou? Zo had je dat nooit bedoeld. Oneerlijk spel dit!
 • Okay, misschien heb je de zaak wel verknald met je gedrag, maar dat toegeven zou gekkenwerk zijn. Duh. Je was niet van plan je eigen graf te gaan graven...

Hoe je het ook wendt of keert, of je nou wel of niet gebukt gaan onder de situatie, of gestuurd wordt door je werkgever (of partner): conflict gaat niet vanzelf over.
Want het eerlijke verhaal is: dan was het al over geweest...

Toch?
En als je er dan toch mee te maken hebt, is het echt slimmer én fijner om het in goede banen proberen te leiden en er iets van te leren. 

Niets doen is geen optie 

Nee, want ongemerkt kost de situatie je heel wat meer dan je denkt!

Het gedoe... de rotsfeer... de spanning iedere keer
Het gevoel als voetveeg te worden gebruikt. Voortdurend op je tenen te moeten lopen. Niet meer weten wat de ander nou écht denkt en voelt. Zorg over wat anderen ervan zullen denken. Stress over imagoschade. Zorgen over de toekomst: hoe het verder moet met je carriere; de hypotheek die betaald  moet blijven worden... .
En dan die vervelende spanningsklachten: slecht slapen; darmklachten; nek-schouder-rugklachten; knieën; hartklachten, et cetera
Het heeft allemaal zo z'n invloed op wat er uit je handen komt.
Weinig dus.
Je krijgt het niet meer gedraaid allemaal ...
 

Het kan anders!
Sterker nog: het moet anders. 
En jij bent de sleutel. 
Nee, niet die ander, echt niet. Die gaat heus niet opeens veranderen. 
En dat geldt ook voor de omstandigheden. 
Jij bent de sleutel. 
Dat is het goede nieuws.
Wil je weten hoe? 

Transformatieve Conflictcoaching

Bevrijding2Transformatieve Conflictcoaching helpt je jezelf te bevrijden  hieruit. Dat gaat in twee fasen.

Fase 1. Eerst gaan we je innerlijke conflict oplossen: de dubbelheid in je eigen handelen en communiceren. Je hebt nu eenmaal bepaalde zelfkennis en zelfregulering nodig om je probleem met de ander op te kunnen lossen. Zo gaan we op zoek naar de angel en die verwijderen. Zorgen dat je grip op je emoties en grenzen krijgt. Ontdekken wat je nou écht wil in deze situatie. En hoe je dat het beste kunt aanpakken, opdat het een succes wordt. 
Fase 2. Daarna gaan we de ego-dynamiek tussen jullie twee onderzoeken en hoe je die kunt beinvloeden. Ook gaan we het gesprek met de ander voorbereiden waarin je tot meer begrip en betere afspraken wil komen. Ik leer je de kneepjes om dit goed te laten verlopen. Authentiek. En met resultaat. 

Klant: 'Alexandra is een topcoach! Ik voelde me veilig bij haar en ze heeft me vertrouwen gegeven. Nooit voor mogelijk gehouden dat ik dit zèlf tot een goed einde zou kunnen brengen!' 

Wanneer precies is transformatieve conflictbegeleiding de beste optie voor jou?
(Beter dan therapie, of bemiddeling) 

Kijk, bij therapie ligt de nadruk op jouw binnenkant. Dat is belangrijk, maar je bent ook in conflict met iemand en daar moet ook iets mee. Bemiddeling richt zich op de communicatie tussen jullie twee. Met als resultaat dat er verbaal overeenkomst wordt bereikt. Ook fijn, maar als er in de onderstroom niks getransformeerd is, ben je zo wéér getriggerd. Transformatieve conflictbegeleiding biedt het beste van deze twee werelden.

Dus wanneer kun je beter voor transformatieve conflictbegeleiding gaan?

geel balletje Als je er echt iets mee moet in relatie tot de ander. Omdat het te ver is gegaan, en jij of anderen (je werkgever, collega's, kinderen) er schade van ondervinden

geel balletje Als je én naar binnen wil kijken, naar je eigen pijnstuk en aandeel, én concreet hulp nodig hebt bij hoe je het aanpakt met die ander

geel balletje Als je middenin een klachtenprocedure, bemiddeling of juridische traject zit en je dit als superzwaar ervaart (je emoties je danig in de weg zitten). Transformatieve Conflictbegeleiding werkt versnellend en verlichtend op deze processen.

geel balletje Als je nog langdurig met de ander te maken gaat heben en je dit draaglijk moet zien te maken voor je zelf 
geel balletje Om een onoplosbaar (oud) conflict los te kunnen laten (bv als de ander het contact verbroken heeft, of misschien zelfs al overleden is en jij zit nog met dingen).

 

Wanneer niet? Niet bij ernstige verwardheid, borderline, verslaving, een klinische depressie, of extreme vermoeidheid.

 

Klant'Ik snap nu pas waar mijn psycholoog het al die jaren over had.'

Voor wie?

Ik begeleid vooral sociale professionals in de Zorg en Welzijn Sector. Maar ook anderen zijn welkom. Bel me gewoon even vrijblijvend om te checken of ik de juiste persoon voor je ben. 

Okay, het klinkt alsof dit is wat ik nodig heb. Ik ga contact opnemen. 

Hoe we te werk gaan

 • Eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek live, of via Zoom (meestal ca 1,5 uur) 
 • Hierna 7 tweewekelijkse sessies van 2 uur 
 • Ontspannen, gestructureerd, en op basis van zelfsturing.
 • Je krijgt oefeningen mee voor thuis
 • En zelfsturingtools die jou gaan helpen op koers te blijven, zoals o.a. De Vrijplaats Zelfsturingskaart en de Vrijplaats Mindsetvideo©

Klant: 'Ik heb serieus mijn leven terug. Wat moet ik nog meer zeggen? Ongelooflijk blij hiermee!' 

Extra modules

Indien gewenst kunnen aan dit traject de volgende modules toegevoegd worden: 

 • Vergevingssessie: dit kan heel fijn en belangrijk zijn voor dat laatste stukje loslaten en je eigen herstel / gezondheid

Waar

Bij KW9 of Het Coachhuis, beiden vlakbij het Centraal Station in Amsterdam, zie de contactpagina (doorscrollen).

Contact 

Weten wat het kost? Mail of app me even. Voelen of het klikt? Laten we elkaar vrijblijvend ontmoeten. Dat kan telefonisch, via Zoom, of live: wat jij prettig vindt. 

  

Klinkt goed. Ik ga contact opnemen. 

 

 NB Meer weten over de vergoeding van kosten? Check deze pagina

NB Op al onze diensten zijn de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring van toepassing