Bevrijdende hulp bij grensoverschrijdend gedrag (PSA) en ander diepgeworteld conflict

Transformatieve Coaching bij grensoverschrijdend gedrag en ander diep conflict

Transformatieve Conflictcoaching van de Vrijplaatscoach
Transformatieve Conflictcoaching van de Vrijplaatscoach

Je hebt conflicten en conflicten. Sommigen zijn met één gesprekje en een beetje goede wil opgelost. Anderen liggen gecompliceerd en kosten bloed, zweet en tranen. Mogelijk ben jij het slachtoffer van pestgedrag of (seksuele) intimidatie of geweld, of ben je zelf over de schreef gegaan, of ken je beide posities aan den lijve en weet jij precies waar ik het over heb. 

 

Conflicten van dien aard op de werkvloer worden psychosociale arbeidsbelasting (PSA) genoemd. Lijd jij daaronder, dan is jouw werkgever volgens de Arbowet verplicht jou daar hulp bij te bieden. Ook dient een bedrijfsarts je verzoek daartoe sowieso te honoreren. De vraag is echter: durf jij de hulpvraag te stellen? Wil je geholpen worden deze situatie goed te hanteren?

 

En nou bedoel ik niet in procedurele zin, met het indienen van een klacht en/of een rechtszaak, maar in de zin van je van deze sh*t bevrijden. Een klacht indienen of rechtszaak voeren kan belangrijk zijn, maar brengen je maar tot zo ver. Ze gaan over 'de zaak', maar niet per se over jou. Transformatieve Conflictcoaching gaat jou helpen de situatie goed te handlen en het gif uit je systeem te werken. (Lees eventueel ook: Wel of geen klachtenprocedure bij grensoverschrijdend gedrag?)

Wat is transformatieve coaching?

Transformatieve coaching biedt hulp bij de verwerking van het trauma en bij het goed hanteren, bespreekbaar maken èn loslaten van de innerlijke strijd en het conflict. Het gaat niet om een verbetertraject, maar om verandering van binnenuit (transformatie). Je gaat leren zien en vooral voelen hoe je de situatie kunt gebruiken voor jouw heling, persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Waar het om gaat is dat jij je weer vrij kunt voelen van binnen. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn bewustwording en oplossing van (ook onbewuste) innerlijke pijn en blokkades, heling van oud zeer, het aanboren van je eigen wijsheid en kracht en het herkennen en het doorsnijden van de onderlinge dynamiek tussen jou en degene die jou in de problemen heeft gebracht.

 

En mocht er een ontmoeting tussen jou en de ander gaan plaatsvinden, dan gaan we dit gesprek zo voorbereiden, dat je dit vanuit je kracht kunt voeren. Al dan niet in mijn aanwezigheid. 

Wanneer kies je voor dit traject? 

geel balletje Bij grensoverschrijdend gedrag (daders èn slachtoffers)

geel balletje Bij diepgeworteld innerlijk en uiterlijk conflict 
geel balletje Als je moeite hebt je grenzen te voelen en op een goede manier te stellen en in het algemeen je conflictvaardigheid wil verbeteren 

geel balletje Bij psychosociale arbeidsbelasting: werkdruk en werkstress als gevolg van conflict, agressie, geweld, (seksuele) intimidatie

 

Wanneer niet? Niet bij ernstige verwardheid, borderline, verslaving, een klinische depressie, of extreme vermoeidheid. 

Voor wie

Voor professionals in  de Zorg, Welzijnssector, Onderwijs, Cultuursector | HBO-denknivo en hoger | Particulieren ook van harte welkom

Dit is wat Transformatieve Coaching je brengt:

Bij innerlijk conflict en dreigende burnout Conflictbevrijding 

 • Inzicht in hoe je jezelf klem zet;
 • De angel uit je innerlijke conflict;
 • Grip op je grenzen (eindelijk!)
 • Een techniek om emotionele pijn (trauma) versneld te verwerken;
 • Transformatie (verandering van binnenuit)
 • Bewustwording van je kansen en mogelijkheden;
 • Je eigen recept voor energie, groei en bevrijding!
 • Inzicht in de relatiedynamiek en hoe deze te doorbreken
 • Voorbereiding op het lastige gesprek

Extra modules

Zo gewenst toe te voegen aan dit traject:

 • Vergevingssessie: dit kan belangrijk zijn voor je eigen herstel
 • Zelfhealingsessie: als je wil leren  hoe je jezelf reinigt van interne en externe negatieve energieën.

Hoe we te werk gaan

 • Eerst hebben we vrijblijvend een oriënterend gesprek live, of via Zoom (ca 1,5 uur) 
 • Werkwijze: ontspannen, gestructureerd, op basis van zelfsturing en een zingevende benadering. Elke sessie heeft zijn eigen doelstelling en inzichten, die je stap voor stap dichter bij jezelf en je gewenste doel brengen. (Duur sessies: 2 uur). 
 • Per sessie een Informatieblad + een ondersteunende oefening voor thuis.
 • Na elke sessie maak je een kort Reflectieverslag van bijzonderheden die je wil onthouden.
 • Alles wat voor jou van belang is om te onthouden komt te staan in een drietal A-4tjes: de Zelfsturingskaart©(innerlijke dynamiek) de Relatiekaart© (onderlinge dynamiek) en een persoonlijke Communicatiekaart©(wat je wel en niet gaat inbrengen)
 • Als extra ondersteuning ontvang je de Vrijplaats Mindsetvideo©. Deze 3 minuten durende video verrijkt met high tech brainwave technologie, helpt je in 3 weken tijd meer innerlijke ruimte en keuzevrijheid te ervaren, en bevordert conflictbevrijding.

  Een klant over dit traject: 'Ik heb serieus mijn leven terug. Wat moet ik nog meer zeggen? Ongelooflijk blij hiermee!' A.S. te Amsterdam. Lees hier meer referenties.

Aantal sessies en duur traject

Het Transformatieve Coachingtraject: 9 sessies van 2 uur (dit is inclusief intake en nazorgsessie), duur 4-5 maanden. 

Extra indien gewenst: een Zelfhealing Sessie en een Vergevingssessie: beide sessies duren 2 uur en zijn niet in het traject inbegrepen.

Waar

Bij KW9 of Het Coachhuis op loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam.

Contact 

Weten wat het kost? Mail of app me even. Voelen of het klikt? Wederzijds prettig om elkaar eerst vrijblijvend te ontmoeten. Dat kan telefonisch, via Zoom, of live: wat jij prettig vindt.

  

Dit klinkt goed en heb ik nodig. Ik ga contact opnemen. 

 

NB Meer weten over de vergoeding van kosten? Check deze pagina

NB Op al onze diensten zijn de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring van toepassing