Training Transformatieve Conflictcoaching. Van Conflictbegeleider naar Conflictbevrijder

Training Transformatieve Conflictcoaching

Van Conflictbegeleider naar Conflictbevrijder-2

Werk jij als geestelijk verzorger, coach, of psychosociaal hulpverlener en wil je graag: 

 je vaardigheden aanscherpen op het gebied van conflictcoaching?  

begeleiden op basis van ontspanning, zelfsturing en een zingevende benadering?
een gestructureerd, creatief en licht werkproces?

gegarandeerd impact en voorspelbaar succes voor je coachee/ client?

 zelf een verdiepingsslag maken in je vermogen conflict te benutten en los te laten?

  

Dan is de Training Transformatieve Conflictcoaching iets voor jou! Deze training biedt je diepe kennis en praktische tools om coachees te faciliteren hun innerlijke en/of uiterlijke conflict te hanteren, benutten èn los te laten. Met of zonder medewerking van de tegenpartij. We hebben het hier over conflictbegeleiding 2.0.

Van conflictbegeleider naar conflictbevrijder

Als professioneel begeleider van mensen word je dagelijks geconfronteerd met mensen die in conflict zijn. Ofwel met zichzelf, ofwel met een ander. Als conflictbegeleider help je iemand bij de afhandeling van conflict; als conflictbevrijder bij de oplossing ervan. Een conflict is pas opgelost als je coachee er geen last meer van heeft. 

 

Een conflictbevrijder faciliteert oplossing en zingeving aan het conflict. Dat de coachee Alexandra 2018 (2)weer in zichzelf en in het leven gaat geloven. Dat de (zelf)liefde weer gaat stromen en hij of zij zich (weer) vrij voelt om te bewegen en te groeien! Soms ondanks, soms dankzij zijn of haar nare, of zelfs afschuwelijke ervaringen. Als conflictbevrijder begeleid je kortweg de transformatie van:

 • stagnatie en escalatie naar groei en creativiteit
 • pijn en eenzaamheid naar (zelf)compassie en verbinding
 • angst en beperking naar liefde en bevrijding
 • krampachtig overleven naar weer voluit en zinvol leven 

Wil jij dit ook kunnen? Ben je iemand die vanuit liefde en betrokkenheid bij mensen wil werken? En impact wil maken? Maak kennis met het conflictcoachingmodel van de Vrijplaats en leer de belangrijkste eerste stap naar conflictbevrijding toepassen in: 

 

de Masterclass Conflictbevrijding

 

Geinteresseerd, maar graag eerst nog iets meer over de methodiek weten? Lees lekker door!


De Vrijplaatsmethode

In de training leer je werken met de Vrijplaatsmethode: een stapsgewijze, transformatieve coachingmethode die zowel uiterlijk als innerlijk conflict werkbaar en oplosbaar maakt. De Vrijplaatsmethode is gebaseerd op ontspanning, zelfsturing en een zingevende benadering. Het doel van de methode is transformatie, groei en bevrijding

Concreet komt het erop neer dat je je coachee leert hoe hij op zijn eigen manier de situatie in goede banen kan leiden. Jij, maar vooral ook je coachee, gaat dit resultaat bereiken met behulp van een aantal zelfsturingsinstrumenten plus bepaalde coachingtechnieken die behalve het bewuste brein, òòk het onbewuste brein van de coachee aanspreken. 

Je leert coachen op 4 resultaatgebieden: 

 • conflicthantering: het constructieve omgaan met de situatie, zowel naar zichzelf toe (emotioneel) als naar de ander communicatief 
 • conflictbenutting: het zien en aangrijpen van kansen en mogelijkheden
 • conflictbevrijding: het versneld loslaten van stress en pijn
 • zingeving: het (h)erkennen van de onderliggende les, boodschap en/of zegen

Check deze pagina als meer wil weten over de Vrijplaatsmethode. Wat het praktisch gezien  betekent om met de Vrijplaatsmethode te werken lees je hieronder.  


Werken met een ruimtelijk zelfsturingstool 

Vrijplaatstool-2

De Vrijplaatsmethode maakt gebruik van verschillende zelfsturingstools. 

Waarom zelfsturing? Omdat adviseren niet erg opschiet, al helemaal niet in geval van conflict! Het meest opmerkelijke tool is wellicht het 'Vrijplaatstool'. Dit is een ruimtelijke instrument dat je coachee helpt de situatie letterlijk te ontwarren en inzicht te krijgen in zowel zijn innerlijke als de onderlinge dynamiek. Het tool faciliteert dat je coachee zijn eigen conclusies trekt en zichzelf op alle lagen van het zelfsturingsproces (3) adviseert. 

 

Voordelen van dit Zelfsturingstool voor de coachee:
Het Vrijplaatstool verbetert in hoge mate het reflectie- en zelfsturingsvermogen van je coachee.

Daarbij faciliteert het volautomatisch dat je coachee eigen verantwoordelijkheid neemt en constructieve stappen gaat zetten!

 

Voordelen van dit Zelfsturingstool voor jou als conflictbegeleider:
Het tool leidt de coachee stap voor stap naar de oplossing. De zogenaamde 'de logistiek van de oplossing' voorkomt dat allerlei weerstanden roet in het eten gooien, wat prettig werken is voor jou! Ook fijn is dat je zelf de intensiteit van de begeleiding kunt bepalen: of je vooral op de bewuste laag wilt blijven (de mentaal-emotionele en gedragsmatige kant), of juist dieper wil gaan, ook naar het onbewuste en/of spirituele niveau. En wil je bijvoorbeeld healing integreren, dan kan dat heel gemakkelijk ingevoegd worden. Je kunt met andere woorden zo lang of zo kort over elke stap doen als je zelf wil. Nb Kies je voor de uitgebreidere variant, dan bied je feitelijk lifecoaching. 

smiley zonnetje.jpgHet gebruik van dit tool brengt dus te allen tijden grote voordelen:
Voor je coachee: zelf aan het roer van zijn eigen leven staan en een glashelder proces. 
Voor jou: e
en ontspannen proces en gegarandeerd succes en tevredenheid! 

 

Mike Janssens (psycholoog): 'Beter gereedschap om mensen te coachen'
'De Vrijplaatsmethode laat je op een nieuwe manier tegen conflicten aan kijken, hoe je ze kunt gebruiken voor je persoonlijke groei. De training was leerzaam en praktisch en heel inspirerend! Ik heb er voor mij persoonlijk, alsook voor mijn werk als psycholoog veel aan gehad. Ik voel dat ik beter gereedschap heb om mensen te coachen. Vanuit rust! Het past heel goed bij mijn achtergrond als Mindfulness Trainer en Yoga Therapeut. Ik kan de training zeker aanbevelden en kijk ernaar uit om er verder mee aan de slag te gaan'

 

Interessant! Ik ga die Masterclass boeken.

 

Vraag jij je nu af hoe dit in jouw aanbod past, lees dan nog even door. 


Wanneer zet je een transformatief coachingtraject in? 

Inhoudelijk:

 • Bij een persoonlijk conflict, zowel innerlijk als uiterlijk 
 • Bij psychosociale arbeidsbelasting (intimidatie, pesten, (werk)stress, et cetera)
 • Bij dreigende burn-out (innerlijk conflict)

Qua 'interventie': 

 • Als een op zichzelf staand coachingtraject
 • Als pre-mediation (wanneer er zoveel emoties in het spel zijn, dat een of beide partijen bang zijn dat dit zand in de molen van het oplossingstraject gaat gooien)
 • In aanvulling op een juridisch traject (als emoties zo hoog zitten dat er onvoldoende basis is voor mediation, maar een of zelfs beide partijen ondersteuning nodig hebben bij het voor zichzelf goed en gezond hanteren van de situatie) 

Rest de vraag of Transformatieve Conflictcoaching wel bij jou past?! Daarover hieronder meer. 


Jij gaat superblij worden van Transformatieve Conflictcoaching als je: 

 • begrijpt dat je als (conflict)begeleider weg moet blijven van adviseren, interpreteren en psychologiseren en dat zelfsturing een vereiste is om duurzaam resultaat te bereiken;  1-181 
 • houdt van een gestructureerde manier van werken; 
 • graag de diepte raakt en impact wil genereren bij je cliënt;
 • open staat voor het werken met ontspanningsoefeningen en met transformatieve coachingtechnieken

Jouw profiel

Vanaf HBO-denkniveau | Holistisch mensbeeld | Zorgvuldig en vertrouwelijk met informatie om kunnen gaan | Betrouwbaar in afspraken | Bereid en in staat het proces goed te monitoren (afstemmen, iets uit kunnen leggen, gefaseerd werken, voortgang bewaken, evalueren) | Bereid te reflecteren op je eigen functioneren (Intervisie)

Willeke Kempkes (psychosynthese coach): 'In een rustiger, open, zonder oordeelstuk van mezelf gekomen.'
De training was verrijkend, intensief, en goed voorbereid met veel ondersteunend materiaal. De training heeft me veel inzicht gegeven in hoe ik zelf met conflicten omga, en inzicht in alle terreinen die deze methodiek verkent. Zelf ben ik hierdoor in een rustiger, open, zonder oordeelstuk van mezelf gekomen, van waaruit het fijn werken/ leven is.'

 

Yes! That's me. Ik ga een eerste stap zetten.

 

Als je nog altijd op deze pagina bent zul je onderhand wel benieuwd zijn naar de inhoud van de training. Komtie:


Inhoud Training Transformatieve Conflictcoaching

 1. Theoretische achtergrond van de methodiek
 2. Leren werken met de verschillende zelfsturingstools: Het Vrijplaatstool, Het Relatietool en het Communicatietool.
 3. Intrainen van de 8 vaardigheden van een conflictbevrijder
 4. Oefenen met de transformatieve coachingtechnieken
Cees de Bever (coach): 'Veel verdieping en structuur door het tool!'
Ik heb de training als zeer positief ervaren! Fijne setting, veel persoonlijke aandacht, interactief, tijd voor discussie/input/vragen van cursisten. Het heeft me veel verdieping gebracht en verankering van eerder geleerde coachingvaardigheden. Ook heb ik structuur leren aanbrengen in een coachtraject. Alexandra is een gedreven, kennis van zaken hebbende, meelevende trainer. Ook de combinatie van theorie en zelf oefeningen doen sprak me aan. En last but not least: de studiematerialen waren erg helder en overzichtelijk! Een vette 9!'

Na afloop van de training 

 • ben je een kei in het mobiliseren van eigen verantwoordelijkheid, constructieve zelfsturing en conflictbevrijding;
 • kun je een transformatief conflictcoachingtraject met garantie op succes aanbieden;
 • heb je jezelf van een persoonlijk conflict bevrijd, dan wel jouw eigen grondhouding en persoonlijke strategie in conflicthantering ontwikkeld (in geval je geen concreet conflict hebt om aan te werken); 

 heb je je ontwikkeld van conflictbegeleider tot conflictbevrijder! ♥ 

Frederieke van Nieuwenhuizen (ondersteuner clientenraden): 'Een concreet handvat om met mensen te werken en minder bang te zijn voor conflict'
Ik heb de training als heel positief en intensief ervaren! Hij sloot goed aan bij de dingen die ik al eerder gedaan heb in jijn leven, zoals lichaamswerk, stilteretraite en de ITIP-opleiding. Ik heb nu een  handvast om concreet met mensen aan de slag te gaan, dat vind ik fijn. En voor mijzelf betekent het dat ik meer geleerd heb over wat een conflict nu eigenlijk inhoudt en dat ik er minder bang voor ben.'

 

Ik weet genoeg: ik meld me aan voor de Masterclass!

 

Meer weten over de praktische details en kosten van de totale opleiding? Check it out: 


Praktisch

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

a) Masterclass Van conflictbegeleider naar conflictbevrijder 1 dag, ook los te volgen
b) Bootcamp Het tool voor conflictbevrijding 2,5 dag
c) Verdiepingsavonden Transformatie en zingeving faciliteren 6 x dagdeel 
d) Praktijkervaring 2 oefentrajecten + Zoommeeting voor vragen + mondeling toetsgesprek ca 20 uur + 2 uur + 2 uur 
e) Vrijplaats Lab Intervisiebijeenkomsten 5 x 2 uur 

Certificaat = a + b +c + d + positief resultaat 2 oefentrajecten. Duur: 4 maanden 
Licentie = a + b + c + d  + e  + succesvolle uitvoering van minimaal 2 trajecten. Daarna mag je het merk voeren. Totale duur: 11 maanden

Aantal deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 personen (Tijdens Corona max 4)

Studiemateriaal

Het studiemateriaal + literatuurlijst worden uitgereikt tijdens de training, evenals het Vrijplaats® Zelfsturingtool.

 

vogel geknipt

Constance de Graaf (verpleegkundige en vrijwilliger): 'Het heeft me zoveel krachtiger en gelukkiger gemaakt!'
 Ik vond de training zeer verhelderend, prettig. Ik heb veel kennis opgedaan en vaardigheden geleerd. Ook zelfkennis: het heeft me zoveel krachtiger en gelukkiger gemaakt. Ik vind de Vrijplaatsmethode een laagdrempelige, verhelderende en bevrijdende methode.'

 

Investering Training Transformatieve Conflictcoaching

Masterclass: €247 ex BTW (bij losse afname). Deze prijs is inclusief het Vrijplaats® Zelfreflectietool t.w.v. €17).  
Opleiding: €2997 ex BTW. Deze prijs is inclusief voornoemde Masterclass, het Vrijplaats® Zelfsturingstool t.w.v. €197, studiemateriaal, het mondelinge toetsgesprek en het certificaat. 

 

Data eerstvolgende Training Transformatieve Conflictcoaching

Masterclass (1 dag): ... van 9.00 - 17.00 uur (ook los te volgen)

Bootcamp (2,5 dag):  ... van 9.00 - 17.00 uur
Verdiepingsmodules (6 avonden):
elke twee weken van 18.00 - 21.00 uur 

Zoommeeting: ...  om 19.00 uur 
Toetsgesprekken
: zelf 2 uur inroosteren vòòr 
Certificaatuitreiking:  ... van 19.00 - 21.00 uur

Intervisiebijeenkomsten (via Zoom): maandelijks van 19.00 - 21.00 uur

 

Locatie: Het Coachinghuis, Binnenkant 24, op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS   

 

Weet je genoeg en ga je ervoor? Meld je aan via onderstaande button en VERHEUG je!

 

 

I'm definitely in. Ik meld me aan voor de Masterclass.

 

Persoonlijk contact?

Behoefte om even persoonlijk te overleggen of het in jouw geval wel passend en/of zinvol is om deze training te doen bel mij - Alexandra - op 06 3040 3330, of stuur een mailtje naar info@devrijplaatscoach.nl. Als het niet past zal ik je dat eerlijk zeggen; ik heb liever dat je de juiste keuze maakt dan dat je voor mij kiest en daar later spijt van zou krijgen.